Informatie over je bestelling

Indien je een leveringsbericht hebt ontvangen, maar je zending is nog niet aangekomen, contacteer dan je lokale postkantoor. Het pakket is mogelijk verkeerd behandeld door de postbode.

Klantenservice

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Viaota is een wereldwijde 4G/LTE internet service provider. Het voldoet aan de professionele eisen en houdt je verbonden in meer dan 135 verschillende landen over de hele wereld. Je hoeft je geen zorgen te maken over grensovergangen en het regelmatig veranderen van lokale netwerken, want Viaota maakt automatisch verbinding met de sterkste, meest levensvatbare provider zonder extra kosten voor jou.

Met Viaota blijf je verbonden met meer dan 350 netwerken in 135+ verschillende landen. Het heeft betrekking op de meeste landen in elk continent + Oceanië. Hier is de volledige lijst van landen waar je de Viaota-service kan gebruiken: https://viaota.com/viaota/coverage

Viaota biedt zijn klanten met veel genoegen een uitstekende gegevensbeveiliging. Met behulp van een virtueel privénetwerk voor mobiele telefonie beschermen we je apparaten tegen onrechtmatige toegang.

Je kan rekenen op een uploadsnelheid tot 500 Mbps en een downloadsnelheid tot 1000 Mbps, afhankelijk van de lokale providers van het gebied waar je je bevindt. Viaota selecteert automatisch het meest rendabele, sterkste lokale 4G/LTE-netwerk.

You can top up your data with Viaota self service.

To access it for the first time, please go to https://my.viaota.com/register and enter your Viaota SIM card number, which you can find on your Viaota SIM card. Create a new password and click “Register”.

If you are already registered, go to https://my.viaota.com/login and sign in.

Once in the self service you can select and order one of the Viaota monthly plans.

Wij kunnen je helpen om je internet op te waarderen. Neem contact met ons op via support@viaota.com en geef ons het bestelnummer van je Viaota door. Wij kunnen je dan helpen. Daarna sturen we je een link: je gebruikt de link om een Viaota-data-abonnement te kiezen en je internet op te waarderen.

Geen. Omdat Viaota een volledig prepaid netwerk is, hoef je je geen zorgen meer te maken over roamingkosten, verschillende regionale netwerkplannen en andere extra kosten. Bij Viaota geloven we in probleemloze connectiviteit.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van Viaota zijn stabiliteit, veiligheid en eenvoud. Overal en altijd verbonden blijven is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Je kunt Ryoko verbinden met je smartphone, laptop, tablet, pc of zelfs je smartwatch. Ryoko kan met maximaal 10 apparaten tegelijk worden verbonden.

Ryoko werkt in 137 landen. Dit is de volledige lijst met landen waarin je het Ryoko-apparaat kunt gebruiken:

Anguilla
Antigua And Barbuda
Argentina
Armenia
Aruba
Australia
Austria
Azerbaijan
Bahamas
Bahrain
Barbados
Bolivia
Belize
Bermuda
Bolivia
Bosnia And Herzegovina
Brazil
Virgin Islands, British
Bulgaria
Cambodia
Canada
Cape Verde
Cayman Islands
Chile
China
Colombia
Congo, Democratic Republic
Costa Rica
Croatia
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Dominica
Dominican Republic
Ecuador
Egypt
El Salvador
Estonia
Faroe Islands
Finland
France
Gambia
Georgia
Germany
Gibraltar
Greece
Greenland
Grenada
Guatemala
French Guiana
Guyana
Haiti
Honduras
Hong Kong
Hungary
Iceland
India
Indonesia
Iraq
Ireland
Israel
Italy
Jamaica
Japan
Jordan
Kazakhstan
South Korea
Kosovo
Kuwait
Kyrgyzstan
Latvia
Lebanon
Liechtenstein
Lithuania
Luxembourg
Macao
Macedonia
Malaysia
Malta
Mauritius
Mexico
Moldova
Monaco
Montenegro
Montserrat
Morocco
Myanmar
Nepal
Netherlands
Netherlands Antilles
New Zealand
Nicaragua
Norway
Oman
Pakistan
Palestinian Territory, Occupied
Panama
Paraguay
Peru
Philippines
Poland
Portugal
Puerto Rico
Qatar
Romania
San Marino
Saudi Arabia
Serbia
Seychelles
Singapore
Slovakia
Slovenia
Suriname
South Africa
Spain
Sri Lanka
Saint Kitts And Nevis
Saint Lucia
Saint Vincent And Grenadines
Sweden
Switzerland
Taiwan
Tajikistan
Tanzania
Thailand
Tunisia
Turkey
Turks And Caicos Islands
Ukraine
United Arab Emirates
United Kingdom
United States
Uruguay
Uzbekistan
Holy See (Vatican City State)
Venezuela
Vietnam

 • Plaats de pre-paid simkaart die in het pakket is meegeleverd in je Ryoko 4G-apparaat;
  • De meegeleverde simkaart is verkrijgbaar in 3 verschillende maten: standaard, micro en nano. Gebruik het standaardformaat!
 • Schakel de Ryoko 4G-hotspot in met de aan-/uitknop (ingedrukt houden);
 • Verbind de Ryoko 4G-hotspot met je smartphone of een ander apparaat, door:
  • twee keer op de WPS-knop te drukken en een QR-code te scannen die met je smartphone op het Ryoko-scherm verschijnt OF
  • verbind je smartphone of een ander apparaat met het nu zichtbare "Ryoko"-netwerk. Het heeft dezelfde naam als SSID die zichtbaar is op je Ryoko-scherm. Het wachtwoord is aangegeven als "sleutel" op je Ryoko-scherm (om SSID en het wachtwoord te bekijken, druk dan één keer op de WPS-knop).

En dat is alles! Nu heb je verbinding gemaakt met de draagbare WiFi-hotspot Ryoko!

Als je een gedetailleerdere handleiding wil bekijken, download dan de onderstaande gebruikershandleiding:

Download de gebruikershandleiding

Je kan je data herladen met de Viaota self service.

Om er voor de eerste keer toegang toe te krijgen, ga je naar https://my.viaota.com/register en voer je Viaota SIM kaart nummer in, dat je op je Viaota SIM kaart vindt. Maak een nieuw wachtwoord en klik op "Register".

Als je al geregistreerd bent, ga dan naar https://my.viaota.com/login en meld je aan.

Eenmaal in de self service kan je één van de Viaota maandplannen kiezen en bestellen.

Je wifi netwerknaam en wifi netwerkwachtwoord staan op het etiket aan de binnenkant van het apparaat en zijn te zien als de batterij uit het apparaat is gehaald.

Je kan ook altijd je huidige SSID en wachtwoord controleren door je Ryoko toestel aan te zetten en eenmaal op de WPS toets te drukken: de informatie wordt zichtbaar op het scherm. Het wachtwoord wordt op je Ryoko scherm gemarkeerd als "key".

 • Log in bij de Viaota Self Service (kijk hierboven voor de gedetailleerde instructie hoe je dat doet).
 • Ga naar "Profile". Update daar je wachtwoord.
 • Voor extra veiligheid kan je ook tweefactorauthenticatie toevoegen!

Als je Ryoko-apparaat ingeschakeld is en internet werkt niet, volg dan deze instructies:

 • Start je apparaat opnieuw op.
 • Controleer of je je niet in een gebied bevindt waar geen bereik is.
 • Wijzig het lokale netwerk handmatig.

Ryoko draagbare wifi-hotspot maakt automatisch verbinding met het beste lokale 4G LTE-netwerk dat er op dat moment beschikbaar is. Soms krijgt een alternatieve optie alleen de voorkeur. Bekijk de onderstaande vraag om te bekijken hoe je je lokale netwerk handmatig kunt wijzigen.

Ja, je kunt iedere simkaart gebruiken in combinatie met jouw Ryoko-apparaat.

Er zijn meerdere redenen waarom je je orderbevestiging misschien niet hebt ontvangen:

 • Het kan zijn dat je je e-mailadres verkeerd hebt ingevuld.
 • Check ook je spambox. Het kan zijn dat de de orderbevestiging in je spambox terecht is gekomen.
 • Het kan zijn dat het bestelproces niet correct is afgerond.

Als je al het bovenstaande hebt uitgesloten en geen e-mail van ons hebt ontvangen na het plaatsen van je bestelling, neem dan gerust contact op met onze klantenservice via het contactformulier hieronder. Gebruik als onderwerp de optie: "Geen orderbevestiging ontvangen". Ons klantenserviceteam zal dan bekijken of je bestelling goed is doorgekomen.

If you wish to cancel your order please contact our Customer Service team as soon as possible.

Je factuur is verzonden naar het e-mailadres dat je in je bestelgegevens hebt opgegeven. Als je deze niet hebt ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice op support@viaota.com

The warranty will cover any defects presumed to have existed at the time of delivery or which become apparent within the period of the warranty term.

Als je een defect artikel wilt terugzenden, neem dan contact op met onze klantenservice door een online contactformulier in te vullen op https://viaota.com/viaota/contact. Als je contact opneemt met onze klantenservice met een garantieclaim, wees dan bereid op verzoek te verstrekken: (1) foto's van het defecte artikel; (2) je order ID en aankoopbevestigingsbrief of betalingsbewijs; (3) een korte beschrijving van het defect.

Warranty does not include any defects of your device, in which you were using Viaota’s Card.

If you are unhappy with your purchase you have the right to return it within 30 days from the delivery date. However, please be noted that you will receive a full refund only if you inform us about the returning Goods and send them to us within the first 14 days after receiving your ordered Goods. If you decide to return and send us back your Goods after the 14 days term is passed, but not later than within 30 days from the day when you received your Goods, additional fees may be applied.

Om het recht op herroeping en terugzending van je gekochte Goederen uit te oefenen, moet je contact opnemen met onze klantendienst door een online contactformulier in te vullen op https://viaota.com/viaota/contact. Nadat je contact hebt opgenomen met onze klantenservice, krijg je een retourcode en een retouradres - let op dat we alleen retourgoederen accepteren die met de verstrekte retourcode worden verzonden en op het verstrekte retouradres worden afgeleverd.

For more information please visit https://viaota.com/viaota/terms

We will give a refund for the returned product within 14 days from receiving the product at our return address. A refund might take up to 5 days to reach your bank account after it's made.


Mocht je onze veelgestelde vragen gelezen hebben, maar geen oplossing gevonden hebben, neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.


Contacteer ons